Aniversare Corina Marinescu, scriitor medieșean

Scriitoarea Corina Marinescu s-a născut la 30 martie 1986 în Mediaș, județul Sibiu, într-o familie care îndrăgește cartea și se ghidează după valori și principii deosebite. A urmat, în orașul natal, cursurile Școlii Generale nr. 2 și cele ale Școlii Naționale de Gaz Mediaș, specializarea filologie. Studiile universitare s-au desfășurat în cadrul Facultății de Drept „Simion Bărnuțiu” Sibiu unde a absolvit Facultatea  de Drept, programul de masterat Științe Penale și cursurile Departamentului pentru pregătirea personalului didactic din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

În luna ianuarie a anului 2011 Corina Marinescu a fost primită în profesia de avocat, anii de stagiatură trecând sub îndrumarea maestrului avocat Bettinio Diamant.  Examenul de definitivat în profesia de avocat a fost promovat cu cel mai bun punctaj în luna decembrie a anului 2012, și de atunci este avocat titular în Baroul Sibiu, oreș în care trăiește și lucrează, devenindu-i o a doua casă.

Deși, printre publicații se numără mai multe articole și recenzii apărute în revistele juridice (Revista de Drept Public, Revista de Drept Penal, Revista de Drept Comercial, Revista Fortuna – Revistă a Baroului Sibiu), debutul ei literar a fost marcat de publicarea, în anul 2017, a volumului autobiografic „Jurnal de Amintiri”. Corina Marinescu, cea care se descrie ca fiind „avocat și autor, cu suflet de artist” devenind, din acel moment, o carte deschisă, la propriu și la figurat.

Corina Marinescu s-a născut în inima Transilvaniei și dacă Transilvania e inima României, atunci ea s-a născut în inimile noastre”. – Vasile Poenaru, editor la Editura Coresi.

Primul roman de dragoste al autoarei este „Viceversa”, fiind inspirat dintr-o poveste de iubire reală dezgolind iubirea autoarei pentru literatură.  Acesta a fost publicat în anul 2018,  de către editura Coresi. 

„Viceversa este o poveste plină de neprevăzut. O poveste care are puterea să te țină cu sufletul la gură și care te face să simți tot ceea ce simt personajele”. – Ema Poterasu, redactor la Booknation.ro

În anul 2019, Corina Marinescu a lansat cel de-al doilea roman de dragoste intitulat „Scrisoarea domnișoarei S.”, o carte apărută sub egida editurii Libris Editorial, care narează o poveste deosebită de dragoste relatată într-o scrisoare veche găsită într-o bibliotecă.

„Un roman delicat, pe care îl îndrăgești de când admiri grafica coperții cu mașina veche de scris, un roman cu personaje pe care dorești să le cunoști pas cu pas și să te transformi într-un călător care simte parfumul dragostei la mii de kilometri depărtare”. – Antonela Sofia Barbu, recenzie pentru blogul antonelasofiabarbu.ro.

La Mulți Ani și numai cărți bune pentru lectura publicului larg!

Volumul  de dragoste „Scrisoarea domnișoarei S.”  al scriitoarei Corina Marinescu îl găsiți în fondul de carte al  Bibliotecii Municipale Mediaș St.L.Roth  şi îl puteți lua acasă sub forma de împrumut.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s