Aniversare Ioan Pintea, scriitor medieșean

Ioan Pintea s-a născut în 3 iulie 1932 în comuna Daneș (MS),  fiind elev la ciclul primar de învățământ. În anul 1951 absolvă Liceul Teoretic nr. 1 din Sighișoara, iar în anul 1956, Institutul de Petrol și Gaze București, Facultatea de Prelucrare a Petrolului.

După terminarea facultății, este angajat la S.C. Carbosin Copșa Mică, unde a lucrat mai mult de 21 de ani și a avut diferite funcții de răspundere fiind director în perioada 1963 – 1977. Din anul 1977 până în anul 1994, anul pensionării, lucrează la C.C.P.G.M. Mediaș și după pensionare, până în anul 2000, la S.C. IZOPLAST DANEȘ.

În anii în care a lucrat la S.C. Carbosin și-a adus contribuția la modernizarea întreprinderii și la dezvoltarea urbanistică a orașului, având convingerea că numai prin implicarea fiecăruia dintre noi, visul poate deveni realitate. Legătura sufletească stabilită cu oamenii din Copșa Mică, l-a determinat să transpună într-o lucrare scrisă parte din clipele frumoase trăite împreună cu ei.

Încercări literare: în anul 2018 a lansat cartea „1 Decembrie 1918, 100 de ani de la întregirea țării”, și în anul 2020 scrie o a doua carte „O mică monografie a orașului Copșa Mică : luminița de la capătul tunelului”.

Volumul Ioan Pintea – „O mică monografie a orașului Copșa Mică : luminița de la capătul tunelului” – Mediaș: Crisserv, 2019 îl găsiţi în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi îl puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s